Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 1285 bekeken laatste update:20 jan 2016

Monumentale steden blijven groeien

Monumentale steden houden een sterke aantrekkingskracht op zowel bewoners als toeristen. Ze ontwikkelen zich gunstiger dan nieuwere steden blijkt uit de onderzoek van de Atlas voor gemeenten 2015.

Het thema van de Atlas 2015 is 'Erfgoed'. Uit onderzoek blijkt dat de bevolkingsgroei in monumentale steden nog steeds toeneemt en er minder vergrijzing is in vergelijking met andere steden. Relatief meer hoog opgeleiden trekken naar steden als Amsterdam, Alkmaar en Delft en zorgen dat potentiële beroepsbevolking blijft groeien.

Hierdoor zijn de huizenprijzen in vergelijking tot andere steden ook hoger. Mensen zijn bereid fors meer te betalen voor een woning in een monumentale stad. De huizenprijzen lieten een forse stijging van circa 8 procent zien waar die in andere steden juist daalde.

Ook profiteert een historische stad van het toerisme blijkt uit het onderzoek.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.