Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 1214 bekeken laatste update:20 jan 2016

Provincie Gelderland verzoekt gemeenten minder te bouwen

Leegstand van kantoren en een overschot aan bedrijventerreinen hebben de Provincie Gelderland doen besluiten de gemeenten te vragen minder te gaan bouwen en hun bouwplannen aan te passen

De gemeenten willen de komende 10 jaar 28.000 meer huizen dan waar behoefte aan is. Daarbij zijn er plannen om leegstaande kantoren om te bouwen tot appartementencomplexen. De verschillende regio's zijn daarom verzocht hun plannen bij te stellen, meldt De Gelderlander .

In de regio Arngem-Nijmegen ontstaan er problemen rondom geplande bedrijventerreinen. De plannen van de gemeenten sluiten niet aan bij de wensen van het bedrijfsleven, waardoor er nu veel onduidelijkheid en ongeduld bij de laatste ontstaat. Dit is mede veroorzaakt door het opheffen van de de Stadsregio. De provincie wil nu beperking van het aanbod en andere keuzes.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.