Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 1268 bekeken laatste update:20 jan 2016

Brede steun Omgevingswet

De nieuwe Omgevingswet die de regelgeving omtrent ruimtelijke ordening moet vereenvoudigen kan rekenen op een brede steun. Minister Schultz kreeg veel waardering voor de nieuwe plannen.

De grootste wetswijziging sinds de vernieuwing van de Grondwet in 1848 kon rekenen op veel waardering door de Tweede Kamer, zo bleek tijdens het plenaire debat dat gisteren gevoerd werd. In het voorstel worden 26 wetten 'ineen geschoven'.

Enkele fracties uitten hun zorgen nog wel over de financiering en dat er nog veel zaken via Algemene Maatregelen van Bestuur geregeld gaan worden. De SGP verwoordde deze kritiek door de te zeggen  dat "belangrijke normen in wetten thuis horen". Groen Links betreurde het dat er niet meer rekening was gehouden met duurzaamheid.

De Omgevingswet moet in 2018 in werking treden.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.