Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 1708 bekeken laatste update:20 jan 2016

Burgerparticipatie-app meldt schade Openbare Ruimte

De gemeenten Stichtse Vecht, Goeree-Overflakkee en Hollands Kroon zijn gestart met proefproject "Fixi". Burgers kunnen met behulp van een app melding maken van schade of gebreken aan de openbare ruimte.

De testgebruikers zijn in eerste instantie ambtenaren en de app zal naar verwachting aan het einde van het tweede kwartaal live gaan (Android, iOS en webapplicatie) via de website van de gemeenten.

Losliggende stoeptegel online melden
Een gebruiker kan een melding maken in het systeem door een beschrijving van een object, bijvoorbeeld een omgevallen boom of een openliggend putdeksel, met een foto te maken en een bericht te sturen naar de cloud van leverancier en ontwikkelaar Decos. Op basis van de locatiegegevens van de melding wordt gekeken welke gemeente voor de schade verantwoordelijk is en wordt er een 'zaak' aangemaakt in het zaaksysteem van de bewuste gemeente. Van hieruit wordt een bericht gestuurd naar de betreffende uitvoerende instantie die de zaak kan bepalen en afhandelen.

Het hele proces, van melding tot afhandeling, is zodoende volledig gedigitaliseerd.

 

(Via Computable)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.