Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 5186 bekeken laatste update:20 jan 2016

Petitie tegen kustbebouwing succes

De Baywatcher-petitie tegen de voorgenomen kabinetsplannen over ruimere mogelijkheden voor kustbebouwing heeft al ruim 55.000 handtekeningen opgeleverd. De petitie wordt morgen aangeboden aan minister Schultz-van Haegen.

Onder de noemer 'Word Baywatcher en bescherm de kust' hebben zes natuur- en milieuorganisaties het initiatief genomen om de wildgroei van bouwinitiatieven aan de kust tegen te gaan. Morgen bieden zij de petitie aan minister Schultz-van Haegen en de  Tweede Kamer aan.

Nadat eerder ook de Tweede Kamerfractie van de PvdA zich al roerde tegen de kabinetsplannen voor een sterkere economische ontwikkeling van de kust, zijn een zestal organisaties onder leiding van Natuurmonumenten de petitie gestart.

Met de actie 'Word Baywatcher en bescherm de kust' zijn inmiddels 55.000 handtekeningen verzameld. De organisaties protesteren hiermee tegen het kabinetsvoornemen om gemeenten en provincies meer ruimte  te geven in de economische ontwikkeling van de kustgebieden. De initiatiefnemers van de petitie waarschuwen juist voor een wildgroei aan plannen en de consequenties voor het open, ongerepte landschap en de daarmee gepaarde natuur.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.