Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 835 bekeken

Noord-Limburgs project verbetert waterveiligheid

De gemeenten Horst aan de Maas en Venray, provincie Limburg, Waterschap Peel en Maasvallei en het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben de afspraken bezegeld voor ontwikkeling van het Noord-Limburgse gebied tussen de dorpen Ooijen en Wanssum.

De afspraken voor realisatie van het project zijn vastgelegd in een bestuursovereenkomst. Met de werkzaamheden is in totaal 210 miljoen euro gemoeid. Het Rijk draagt 135 miljoen euro bij en de regio 75 miljoen euro.

Waterrijk natuurlandschap
Het project behelst maatregelen die de waterveiligheid verbeteren. Een oude Maasarm wordt gereactiveerd, dijken worden verlegd en

er komen twee hoogwatergeulen. Met de herstellende ingrepen in de rivierbedding ontstaat een waterrijk natuurlandschap van ruim 300 hectare. Daarnaast krijgt de haven van Wanssum een uitbreiding en komt er voor het doorgaande verkeer een rondweg.

"Dit is een belangrijk project voor de hoogwaterveiligheid in Limburg", zegt gedeputeerde Van der Broeck, mede namens de gemeenten. "Ik ben blij dat nu eindelijk de fase van uitvoering is aangebroken."

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.