Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 1336 bekeken

Groningen krijgt geur-app

De provincie Groningen is bezig met het ontwikkelen van een speciale geur-app. Hiermee kunnen omwonenden van bedrijven stankoverlast melden.

De geur-app is een van de middelen waarmee de provincie het toezicht op bedrijven en de handhaving van de milieuregels wil aanscherpen. Het is de bedoeling dat de app nog dit jaar in gebruik genomen gaat worden. Daarnaast gaat de provincie gebruik maken van de 'elektronische neuzen' in Delfzijl, die op het industrieterrein Oosterhorn de luchtkwaliteit in de gaten houden.

De provincie wil beter toezien op geluid- en stankoverlast en wil ook bij bedrijven gaan meten op geluid. Dat zou in de praktijk kunnen leiden tot meer boetes, bezwaarprocedures of strengere voorwaarden voor een vergunning.

(Via GIC)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.