Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 1748 bekeken

Gemeente Almelo wordt hennepteler

De gemeente Almelo stelt vijf hectare grond beschikbaar voor de teelt van hennep en vlas

Almelo gaat samen met Koninklijke Ten Cate en het ROC van Twente industriële hennep telen. Hierv oor stelt de gemeente vijf hectare grond beschikbaar. De gemeente is ook verantwoordelijk voor het zaaien en oogsten van het gewas. Dit meldt Tubantia.

Het gaat niet om de geestverruimende variant van hennep, de industriële soort heeft een hele lage THC-waarde. 'Ontwikkeling van recyclebare natuurlijke materialen middels een samenwerking van regionale organisaties', is de essentie van het project FutureTex, dat een hoogwaardig textielproduct wil vervaardigen met gebruik van vlas- en hennepvezels. Volgens een gemeentewoordvoerder zou dit de aanzet kunnen zijn tot een hele nieuwe industrie.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.