Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 726 bekeken

Amsterdam bouwt 20.000 fietsparkeerplaatsen

De komende jaren komen er duizenden parkeerplaatsen voor fietsen bij op verschillende treinstations in Amsterdam. Ook wordt het de eerste 24 uur gratis om te parkeren. Dat hebben de gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam, NS en ProRail maandag laten weten.

Een kaartje bij de fietsenstalling kost nu meestal zo'n euro per dag.

Alleen al bij Amsterdam centraal station worden de komende jaren zo'n 20.000 parkeerplaatsen voor fietsen bijgebouwd. Ook op zeven andere stations, zoals Zuid, Amstel en Muiderpoort wordt flink gebouwd. Het is de bedoeling dat fietsers met hun ov-chipkaart hun fiets kunnen parkeren.

Wanneer de nieuwe parkeerplekken gereed zijn, kan een woordvoerder van de gemeente niet zeggen. ,,We hopen zo snel mogelijk, ergens de komende jaren moet alles klaar zijn.'' Er wordt ook beter toezicht gehouden op de stallingen, zodat er minder gedumpte fietswrakken maandenlang parkeerplaatsen bezet houden.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.