Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 1241 bekeken

Gemeenten verzamelen 4,6 kilo e-waste per inwoner

In 2015 werd via de gemeentelijke milieustraten gemiddeld 4,6 kilo per inwoner aan afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) afgegeven.

De totale ingezamelde hoeveelheid bij gemeenten was 66 miljoen kilo. In de Top-3 staan Schiedam, Utrecht en Rijswijk in de stedelijke gebieden en Hulst, Sluis en Ooststellingwerf in de 'niet-stedelijke' gebieden.

De inzameling wordt georganiseerd door Wecycle, dat werkt samen met 85 procent van de gemeenten in Nederland. Zij leverden in 2015 gemiddeld 4,6 kilo per inwoner in. Dat is net zoveel als het jaar ervoor. Bijna 60 procent van de partnergemeenten heeft in 2015 evenveel of meer e-waste ingezameld dan in 2014.

De cijfers komen voort uit de benchmark die de organisatie aan de partnergemeenten heeft gegeven. Deze geeft  jaarlijks inzicht in de hoeveelheid e-waste ingezameld via de milieustraten. Doel van de benchmark is de gemeenten te informeren over de inzameling van e-waste en hen te stimuleren meer in te zamelen.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.