Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 1053 bekeken

Amsterdam hoogste schommels van Europa

De burgemeester van Amsterdam heeft donderdag de hoogste schommels in Europa geopend op het dak van de voormalige Shelltoren.

De  schommels zitten op het observatiedek van de A'DAM Toren bij het IJ, vroeger de Shelltoren genaamd. 'Over The Edge' is een schommel met in totaal vier zitplaatsen op bijna 100 meter hoogte. Gezekerd in een veiligheidsbeugel schommelen bezoekers over de rand van de toren. De schommels worden hydraulisch aangestuurd, met de mogelijkheid om zelf mee te schommelen.

On top of the world
In de A'DAM toren zitten restaurants, een club, een hotel en kantoren van bedrijven in de muziekindustrie. De schommels zijn onderdeel van A'DAM LOOKOUT, die op de bovenste twee verdiepingen zit met een binnen- en buitenobservatiedek met een 360 graden uitzicht over de stad.

A'DAM LOOKOUT is sinds mei dit jaar geopend.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.