Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 994 bekeken

Nieuw plan strandbungalows Zandvoort

Het college van de gemeente Zandvoort heeft ingestemd met de bouw van bungalows op beperkte delen van het strand.

Het betreft bebouwing op het naaktstrand en in een beperkt gebied ter hoogte van de Noord-boulevard vanaf strandtent Thalassa tot en met strandpaviljoen Rapa Nui. Dit op voorwaarde dat eigenaren van paviljoens de bungalows binnen hun bestaande perceel bouwen, meldt RTVNH. Dicht bij aangrenzende woningen mag niets worden gebouwd, heeft het college bepaald.

Participatiebijeenkomst
Het eerdere plan dat de bouw van toeristische bungalows overal op het strand toestond, leidde tot veel onrust onder vaste bewoners langs de Zuid-boulevard. Daarom is dit plan ingetrokken. Het huidige plan is de uitkomst van een participatiebijeenkomst om inwoners en bedrijven te raadplegen.

De gemeente hoopt met de toeristische strandbungalows het toerisme in Zandvoort een extra impuls te geven. In september neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de strandbungalows.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.