Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 811 bekeken

Paalzitactie burgemeester tegen windmolenpark

Na een protestactie paalzitten moest de Katwijkse burgemeester door de KNRM ontzet worden.

Als een Don Quichotte bemande burgemeester Jos Wienen van vrijdagnacht op zaterdagochtend een paal in zee om samen met actiegroep Ver-zet te protesteren tegen het kabinetsbesluit voor windmolens voor de Hollandse kust. De actievoerders vinden dat de windmolens te dicht bij de kust komen en vrezen dat toeristen aan de stranden zullen wegblijven.

Luxe
Door oostenwind, een lage eblijn en hoge golven was het voor Wienen lastig om zaterdagochtend weer van de paal af te komen. De KNRM hielp hem uiteindelijk weer naar het strand. De burgemeester heeft de nacht doorgebracht op een zogenoemde 'luxe' zitpaal met platform.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.