Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 878 bekeken

Stimuleren van gebruik regenwater

Gemeenten Ten Boer en Groningen houden nog tot het najaar een ‘regentonnenactie’ om het opvangen van regenwater in regentonnen te stimuleren.

De regentonnenactie bestaat uit een korting van 17,50 euro bij aanschaf van een regenton en tot 1 oktober geeft een promotieteam op de markt informatie over het benutten van regenwater. Jaarlijks valt er gemiddeld 760 millimeter water in Nederland, dat is 760 liter op één vierkante meter.

Opslaan
Regenwater is schoon en goed te gebruiken voor diverse doeleinden, zoals planten water geven en ramen wassen. De gemeenten benutten zelf ook regenwater. Bij het vervangen van het riool passen ze het systeem aan en voeren ze regenwater gescheiden af. Het regenwater slaan ze dan zoveel mogelijk op voor gebruik in parken en ander groen in de omgeving.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.