Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 586 bekeken

Ereburger van Overijssel

Herman Finkers is benoemd tot ereburger van Overijssel. De geboren Almeloër krijgt de prijs vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten voor de provincie.

Hij kreeg de prijs opgespeld in Zwolle door commissaris van de Koning Ank Bijleveld, tijdens de uitreiking van de cultuurprijzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Naast zijn eretitel kreeg Finkers ook de eerste Oeuvre-cultuurprijs Overijssel.

Zelfbewustzijn
Volgens het provinciebestuur heeft Finkers een grote rol gehad bij de ontwikkeling van het zelfbewustzijn van de regio en geldt hij als boegbeeld. Met zijn cabaretprogramma's en de tv-serie 'Van Jonge Leu en Oale Groond' heeft hij Overijssel en Twente landelijk op de kaart gezet, aldus de provincie. Ook heeft hij zich ingezet voor het behoud van de streektaal.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.