Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 848 bekeken

‘Lievelingen van gemeenten’

Tijdens de Open Monumentendagen afgelopen weekend hebben naar schatting een miljoen mensen de 5000 monumenten bezocht die waren opengesteld.

Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar. Het thema dit jaar was 'Iconen en symbolen'.

De populairste monumenten waren twee voormalige gevangenissen: de Koepel in Breda en het Huis van Bewaring in Den Bosch, met beiden zo'n 6000 bezoekers. Ook bewonderden veel mensen de Raad van State in Den Haag, de Pieterskerk in Leiden, de Nieuwe Kerk in Delft en de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Het was de dertigste keer dat de Open Monumentendagen werden georganiseerd. Pieter van Vollenhoven zei bij de opening dat het evenement er in de afgelopen dertig jaar voor heeft gezorgd dat monumenten ,,de lievelingen zijn van gemeenten én publiek".

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.