Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Leefomgeving

Nieuws 611 bekeken

Woningmarktregio’s vastgesteld

Minister Blok heeft negentien woningmarktregio’s vastgesteld conform de door gemeenten ingediende voorstellen.

Deze indeling is nu onmiddellijk van kracht, inclusief het verbod voor woningcorporaties op nieuwbouw en aankoop buiten de kernregio. Corporaties kunnen, in afstemming met gemeenten, vanaf nu om ontheffing van dat verbod vragen.

Kernwerkgebied
Blok informeert ook alle gemeenten en woningcorporaties rechtstreeks over de regio-indeling. Alle woningcorporaties hebben nu een kernwerkgebied, met uitzondering van de categorale huisvesters die landelijk opereren voor bijvoorbeeld ouderen of studenten. De kleinste regio bestaat uit bijna 126.000 huishoudens (Food Valley), de grootste uit bijna 1,2 miljoen (Haaglanden / Midden Holland / Rotterdam).

(bron: Aedes)

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.