Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 5193 bekeken laatste update:14 jan 2013

Geen salarisgarantie en ontslagbescherming voor ambtenaren

Er moet bezuinigd worden in Leeuwarden, ook door verworven rechten van medewerkers te schrappen.

De komende jaren moet voor zes miljoen euro worden bezuinigd op de gemeentelijke organisatie. Een aan het eind van 2012 gesloten sociaal akkoord moet helpen om ambtenaren hun baan te laten verliezen.

"Er een sociaal akkoord gesloten tussen de werknemersorganisaties en de gemeente", laat wethouder Thea Koster weten. "De organisatie moet kleiner en compacter worden." Dit jaar is een sociaal akkoord van kracht dat geen werkgarantie biedt aan de ambtenaren van de gemeente. Daarmee zijn gedwongen ontslagen mogelijk, "maar wel onder goede voorwaarden voor werkgever en werknemer".

Re-integratie
Er is een ruime termijn voor re-integratie afgesproken. De gemeente Leeuwarden moet haar gewezen ambtenaren van werk naar wek begeleiden. Een van de mogelijkheden is het aanbieden van lager gewaardeerde functies, met het daarbij horende salaris, want Leeuwarden heeft als een van de eerste gemeenten in het land de garantie op een zeker inkomen afgeschaft.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.