Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 1359 bekeken

Gevlucht raadslid internationaal gezocht

Wereldwijd wordt gezocht naar het Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez, die 4000 euro pinde van de partijrekening van de PvdA en vervolgens van de aardbodem verdween.

Smits Alvarez, echtgenoot en vader van twee kinderen, zou volgens het AD/Amersfoortse Courant het lek zijn van informatie over een functioneringsgesprek van burgemeester Lucas Bolsius van de gemeente Amersfoort. De recherche zou het raadslid op de hielen zitten. Mogelijk woont hij momenteel in Spanje, waar hij een appartement heeft.

De burgemeester vraagt Smits Alvarez weer te verschijnen.

"Ik waag me niet aan speculaties in welke richting dan ook", zegt PvdA-fractievoorzitter Edwin Hinloopen tegen de krant. Wel bevestigt hij dat de computer van zijn fractiegenoot is gescreend. De politie in de Spaanse streek Galicië kijkt ondertussen uit naar Smits Alvarez, die half Spaans is.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.