Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 414 bekeken

Nog meer animo voor regio-cao

Goed idee van de gemeente Eindhoven, vindt de regio West-Brabant. Ook hier is het plan de tussenkomst van het UWV te vermijden.

Directeur Jaap Jongejan van opleidingsinstituut SBI Jaap Jongejan wil 1000 werkgevers en 60.000 werknemers verenigen in een regionaal Transfercentrum, zegt hij in Het Financieele Dagblad. De bedoeling is mensen die ontslagen zijn via dit programma te laten doorstromen naar ander werk. Uitkeringsorganisatie UWV is dan overbodig voor de re-integratie.

Werknemers geven hun recht op een WW-uitkering op; in ruil daarvoor gaan ze van werk naar werk. Bijscholing, tijdelijke detachering. Dit soort trajecten worden normaliter betaald door geld dat anders wordt besteed aan een sociaal plan. Als de pilot een succes is, wil de regio West-Brabant ook de primaire arbeidsvoorwaarden in de cao laten opnemen.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.