Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 1009 bekeken

Tienduizenden euro's fraude in IJsselstein

Een IJsselsteinse ambtenaar heeft volgens het college voor tienduizenden euro's aan fraude gepleegd.

Het college is van plan de schade op de medewerker te verhalen. Er is aangifte gedaan, ook tegen medewerkers van bedrijven, die een rol zouden hebben in de fraude.

De schending van de integriteitscode kwam aan het licht na interne controle. Daarna volgde verder onderzoek, wat heeft geleid tot de aangifte door de gemeente. Vanwege de privacy en "het volgen van een deugdelijke rechtsgang" doet IJsselstein geen uitlatingen over de identiteit van de ambtenaar en de medewerkers van de bedrijven.

Integriteit ambtenaar
"De gemeente IJsselstein vindt integer handelen van ambtenaren uitermate belangrijk", staat op de gemeentelijke website. "De gemeente IJsselstein accepteert geen fraude en accepteert geen ambtenaren die niet integer handelen. Ambtenaren gaan tenslotte om met gemeenschapsgelden en leggen bij hun aantreden de ambtseed af. De gemeente neemt rechtspositionele maatregelen tegen de betreffende ambtenaar."

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.