Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 1062 bekeken

Provincie moet impasse Steenbergen verhelpen

De ambtelijke en bestuurlijke organisatie van de gemeente Steenbergen is al jaren een reden om te huilen. De provincie moet het leed uit de wereld helpen.

"De commissaris van de Koning heeft op 27 augustus op zijn verzoek gesproken met het presidium van de gemeenteraad van Steenbergen", staat op de gemeentelijke website. "Zij hebben besloten dat het nuttig en nodig is om een verkenning uit te voeren naar de mogelijkheden het functioneren van de ambtelijke en bestuurlijke organisatie van de gemeente te verbeteren."

Een commissie komt uiterlijk eind september met een verslag. De commissie bestaat uit José van Gorp (oud burgemeester van Bernheze) Herman Sietsma (voormalig algemeen directeur/provinciesecretaris van Utrecht) en Jo Maes ( jurist, voormalig partner Capra advocaten en adviseurs ).

Tot het verslag is overhandigd aan de commissaris van de Koning in Noord-Brabant is besloten geen nadere mededelingen te doen. Raadsleden laten doorschemeren dat het niet botert tussen het college en de ambtelijke organisatie.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.