Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 978 bekeken 1 reactie

Goeree-Overflakkee stelt onderzoek in naar machtsmisbruik

De gemeente Goeree-Overflakkee laat binnenkort een onderzoek uitvoeren naar de geruchten van machtsmisbruik en meineed door ambtenaren van de voormalige gemeente Oostflakkee richting enkele ondernemers

Aanleiding van het onderzoek is de arrestatie van gemeenteraadslid Rob Maliepaard. Het gemeenteraadslid eiste toen inzage in bepaalde documenten. Toen hem dit werd geweigerd en hij het gemeentehuis niet wilde verlaten schakelde wethouder Marnix Trouwborst de politie in. Wat er precies onderzocht gaat worden en wie dat gaat doen wordt nog bepaalt door de fractievoorzitters van de verschillende partijen.

De situatie is tamelijk onoverzichtelijk. De wethouder zegt al onderzoek gedaan te hebben, maar toen is niks gevonden. Van dat onderzoek is dan weer niks bekend bij de raad. Het raadslid zegt ondertussen informatie te hebben die hij niet in publiek kan delen en verwijt mensen op het gemeentehuis dat er een poging wordt gedaan hem het zwijgen op te leggen. Ded wethouder op zijn beurt betreurt weer dat er interne mails zijn uitgelekt. Kortom het rommelt op Goeree-Overflakkee.

redactie

Eén reactie

  • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.