Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Achtergrond 757 bekeken

'Laat wethouders in meerdere gemeenten werken'

Wethouders moeten in meerdere gemeenten tegelijk aan de slag kunnen, is het voorstel in de Tweede Kamer.

Op die manier kan het aantal bestuurders omlaag, stelt Kamerlid Foort van Oosten van de VVD voor. Bij de behandeling van de begroting van minister Ronald Plasterk in de Tweede Kamer zal Van Oosten zijn balletje opgooien, schrijft de Telegraaf. Het plan kan naar verwachting rekenen op steun van een meerderheid.

"Als gemeenten samenwerken, bijvoorbeeld met de inkoop van zorg, kunnen ze samen een wethouder aanstellen die de boel aanstuurt", aldus het Kamerlid. Van Oosten denkt dat er zo minder bestuurders nodig zijn en dat er dus efficiënter met belastinggeld omgesprongen kan worden.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.