Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 864 bekeken

Ervaringsdeskundige Van Rey in integriteitscommissie

Jos van Rey is gevraagd om plaats te nemen in de wethouderscommissie in Roermond.

Woensdag maakte ex-wethouder Jos van Rey in het L1-programma AvondGasten bekend dat hij in die zogenoemde commissie 'benoembaarheid wethouders' gaat zitten. De positie van Van Rey is opmerkelijk omdat er een justitieel onderzoek naar hem loopt vanwege ambtelijke corruptie.  Dat is volgens Van Rey geen belemmering om deel te nemen aan de commissie die nieuwe wethouders screent. Hij zegt zich te verheugen op zijn taak.

Ook de fractievoorzitter van de LVR (de huidige partij van Van Rey) ziet geen belemmering. "Jos van Rey is ervaringsdeskundige", aldus Dre Peters tegen de Limburgse omroep. "Hij is jarenlang wethouder geweest en weet dus van de hoed en de rand. De gemeente Roermond is altijd veel integerder geweest dan welke gemeente dan ook. We hebben altijd vooruit gelopen op dit vlak."

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.