Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Achtergrond 1331 bekeken 1 reactie

SP uit college na vertrek 'Snelle Jelle'

De SP stapt uit het college in Oude IJsselstreek nadat haar wethouder Jelle Berens, al twee dagen na zijn installatie, moest aftreden.

'Snelle Jelle' wordt de gewezen wethouder in de volksmond genoemd. Berens had volgens de gemeente druk uitgeoefend op journalisten om de publicatie van een artikel te voorkomen. Al na twee dagen koos hij voor de uitgang.

De SP stelt tegenover Omroep Gelderland niet langer deel uit te willen maken van het college in Oude IJsselstreek. Volgens afdelingsvoorzitter Maurits Gemmink is het vertrouwen in zijn partij beschadigd. De SP blijft wel het werkakkoord steunen dat de basis vormde van de coalitie met CDA en Lokaal Belang.

Het vertrek van de SP betekent overigens niet meteen het einde van de Achterhoekse coalitie. Het CDA en Lokaal Belang hebben nog altijd een krappe meerderheid.

Novum

Eén reactie

  • De kop is er af. Eerste wethouder na 2 dagen al gesneuveld... waar was de coaching?
    Afgelopen periode vertrok 36% van de wethouders voortijdig, velen vanwege politieke strubbelingen en persoonlijk falen. Er zou nu beter gescreend zijn, en beter ondersteuning geboden aan nieuwe wethouders....? Het zal wel...
    Wie volgt?

Of registreer je om te kunnen reageren.