Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 1318 bekeken

Den Bosch schorst medewerker om Facebook

De gemeente Den Bosch heeft een medewerker geschorst, die op Facebook kwetsende opmerkingen plaatste over de vliegtuigramp in Oekraïne.

"Betrokkene schaadt de goede naam van de gemeente 's-Hertogenbosch door zich ten onrechte voor te doen als ambtenaar en het gemeenlijk logo te misbruiken", schrijft de gemeente. De man plaatste een bericht op Facebook naar aanleiding van de ramp met de MH17. Hij sloot daar zijn post af met "280 Hollanders minder" gevolgd door een smiley.

De gemeente ontkende eerder dat de man een ambtenaar zou zijn, maar komt daar nu op terug. "Er zijn nu sterke aanwijzingen dat de naam Mehmet Esmer een valse naam is van een persoon die werkzaam is als WSW-er bij Weener XL van de gemeente 's-Hertogenbosch."

Smaad en laster
De gemeente heeft aangifte gedaan van smaad en laster bij de politie en betrokken medewerker is hangende het onderzoek met onmiddellijke ingang geschorst. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek volgen nadere passende maatregelen tegen de betrokken medewerker.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.