Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Achtergrond 1615 bekeken

Burgemeester weg om slaapgebrek

Het komende half jaar wordt burgemeester Han van Leeuwen van Beverwijk vervangen door de loco-burgemeester van de gemeente.

"Ik lijd aan een neurologische slaapstoornis, waardoor ik niet genoeg energie heb om mijn werk als burgemeester te doen", aldus Van Leeuwen in het Noordhollands Dagblad.  Van Leeuwen wil zich buiten Beverwijk laten behandelen. "Het probleem is dat je als burgemeester woont in je werk. Ik denk dat ik daarom de komende periode op reis ga.''

De burgervader lijdt al langere tijd aan de stoornis. "Dat leidde ertoe dat ik regelmatig dingen heb moeten missen, en dat het aan zichtbaarheid heeft ontbroken." Zijn vervanger, Freek Ossel, neemt de komende maanden de honneurs waar.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.