Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Achtergrond 1570 bekeken

CBS: Ambtenarensalaris blijft weer achter

De loonstijging van ambtenaren blijft ook in 2014 achter bij de loonstijging van werknemers in de private sector, blijkt uit het nieuwste overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de loonontwikkeling.

Ambtenaren zagen hun cao-loon over 2014 met 0,5 procent stijgen, vergeleken met een plus van gemiddeld 1,1 procent in het bedrijfsleven. Tijdens de afgelopen vier jaar werd het verschil nog groter.

Werknemers in het bedrijfsleven zagen hun cao-salaris in die periode toenemen met 5,4 procent, terwijl ambtenaren er opgeteld 1,9 procent bij kregen. Het verschil, 3,5 procent, is bijna een procent per jaar, aldus het FD. In 2013 stegen de cao-lonen nog met 1,2 procent en in 2012 met 1,4 procent.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.