Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Achtergrond 625 bekeken

Dief daklozenkrantverkopers krijgt werkstraf

Bert van der Roest, voormalig raadslid te Utrecht, krijgt een werkstraf van 240 uur vanwege verduistering en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Van der Roest stal greep geld uit de kas van de daklozenkrant. De rechtbank acht bewezen dat Van der Roest als penningmeester van de stichting van de krant in 2012 en 2013 minstens 26.241,06 euro heeft verduisterd.

Van der Roest krijgt een lagere voorwaardelijke celstraf dan geëist door het openbaar ministerie, omdat de rechtbank van een lager verduisterd bedrag uitgaat. Ook is rekening gehouden met de negatieve media-aandacht die de zaak heeft gekregen.

Het vroegere raadslid heeft een groot deel van het bedrag terugbetaald.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.