Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 4225 bekeken

Ziekteverzuim ambtenaren toegenomen

Het ziekteverzuimpercentage onder ambtenaren is licht gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In het tweede kwartaal van 2015 kwam het ziekteverzuimpercentage uit op 3,7 en was daarmee gelijk aan het percentage van een jaar eerder. Dit betekent dat 37 van de 1000 werknemers zich ziek hebben gemeld.

Openbaar Bestuur en Onderwijs het hoogst
Het ziekteverzuim was het hoogst in het onderwijs, de zorg en het openbaar bestuur. Dit meldt CBS. In het openbaar bestuur en overheid was dat 4,8 procent, een lichte stijging ten opzichte van 4,6% in dezelfde periode vorig jaar. In het onderwijs liggen de cijfers bijna anderhalf keer zo hoog als het landelijk gemiddelde, echter de verzuimduur, het aantal dagen dat iemand wegens ziekteverzuim over 12 maanden gerekend ziek is,  is nauwelijks hoger.

Eén keer per jaar
Uit cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) uit 2014 blijkt dat 43 procent van de werknemers zich in de voorafgaande twaalf maanden wel eens ziek heeft gemeld. Gemiddeld meldden werknemers zich in dat jaar één keer ziek. De gemiddelde verzuimduur per werknemer bedroeg ruim 6 dagen.

Foto

  • Ziekteverzuim ambtenaren toegenomen

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.