Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 3782 bekeken

Massa-ontslag bij Vérian Thuiszorg

Het Gelderse Thuiszorgbedrijf Vérian vraagt per 1 juli ontslag aan voor 600 medewerkers. Vanmiddag wordt dat naar buiten gebracht op een persconferentie. Een deel van de medewerkers is gisteren reeds geïnformeerd.

De reden voor de organisatie is volgens CNV dat gemeentes, waaronder Apeldoorn, onvoldoende betalen voor de thuiszorgdiensten van het bedrijf. Vérian heeft ruim 3000 medewerkers in dienst, de meeste banen, 350, zouden verdwijnen in Apeldoorn.

Een eerdere poging tot reorganisatie vorig jaar draaide op niks uit toen de rechter vakbond FNV in het gelijk stelde. De FNV ging niet akkoord met een loonsverlaging van 20 tot 30 procent.

Het bedrijf geeft vanmiddag een verklaring.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.