Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 1457 bekeken

Divosa voorman Paas nieuwe CdK Groningen

René Paas, voorzitter van Divosa, de vereniging van gemeentelijke managers op het terrein van participatie, werk en inkomen, is voorgedragen als nieuwe Commissaris van de Koning in Groningen

Paas (CDA) moet Max van den Berg opvolgen die dit jaar vertrekt als CdK. Van den Berg bekleedde de functie sinds 2007.

Volgens Provinciale Staten past René Paas goed bij de provincie en bij de Groningers en kan hij een goede invulling geven aan de eisen gesteld in de profielschets. Zij zien in hem een verbinder en een zeer betrokken persoon met een warm hart voor Groningen en de Groningers. Hij weet wat er maatschappelijk en politiek speelt in de provincie en wil met alle energie die hij heeft de uitdagingen in Groningen oppakken: met en voor de Groningers.

Paas heeft een brede bestuurlijke ervaring. Hij was eerder gemeenteraadslid in Groningen en van 1996 - 2005 wethouder in die stad. Vervolgens was hij van 2005 tot 2010 was voorzitter van het CNV. In 2009 was Paas informateur bij de tussentijdse vorming van een college in Utrecht en in 2015 had hij deze functie na de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.