Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 1582 bekeken

Groningen onzorgvuldig bij inzet detective

De Staat wordt door de advocaat van vier Groninger provincie-ambtenaren aansprakelijk gesteld voor onvoldoende toezicht op een particulier detectivebureau.

De vier ambtenaren werden verdacht van fraude. De provincie schakelde hierop een particulier detectivebureau in. Volgens de raadsman van de ambtenaren klopt de gang van zaken niet en zou de staat meer toezicht moeten houden op dergelijke bureaus. In het radioprogramma Argos zei hij hierover dat de onderzoeksrapporten niet kloppen en er inbreuk is gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van zijn cliënten. Zo werd er gerapporteerd over aanschaf van auto's en caravans alsmede vakanties. De advocaat vindt het de plicht van het Rijk om  toezicht te houden op dergelijke bureaus.

De vier ambtenaren zijn nimmer voor de vermeende fraude veroordeeld, wel zijn er drie ontslagen en is er één overgeplaatst. De advocaat is namens hen nog bezig met een juridische strijd hierover, meldt Dagblad van het Noorden.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.