Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 14411 bekeken 2 reacties

Gemeentesecretaris berispt om dubieuze dubbelrol

De gemeentesecretaris van Neder-Betuwe is door het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle berispt voor een ontoelaatbare dubbelrol die zij speelde door als leidinggevende zelf een psychologisch rapport over een medewerker te maken

Door een psychologisch rapport te maken over een medewerker heeft de gemeentesecretaris, Mariet Nijhuis, volgens het tuchtcollege haar beroep als gemeentesecretaris op 'ontoelaatbare wijze' vermengd met haar andere baan als GZ-psycholoog. Ook stelt het college dat het opgestelde rapport niet voldoet aan de gestelde eisen, meldt De Gelderlander. Bovendien schond Nijhuis haar geheimhoudingsplicht door delen van het rapport bespreekbaar te maken met collega's in het gemeentehuis.

De zaak is aangespannen door de bewuste ambtenaar van Neder-Betuwe. Zij verwijt Nijhuis dat deze als leidinggevende zelf een rapport over haar maakte zonder te vermelden welke bedoelingen ze daarmee had.

Schorsing
Normaliter zou het handelen van de gemeentesecretaris goed zijn voor een schorsing, echter omdat het college er van overtuigd is dat de zij 'heel goed doordrongen is van de onjuistheid van haar handelen en zij voor het eerst een tuchtmaatregel krijgt opgelegd' volstaat een berisping.

(Bron; De Gelderlander)

redactie

2 reacties

  • WMJF van de Rijdt

    Ze komt er dan wel heel goed van af. Op dit soort handelingen kan er in mijn optiek maar een reactie volgen: schorsen en zelfs ontslag! Hoezo een berisping? Gelet op de "achtergrond" van deze mevrouw is dit gewoon ontoelaatbaar.

  • D P

    Wat is er met de betreffende ambtenaar gebeurd? Eerherstel of alsnog via de achterdeur eruit? Het eerste zou passen bij de lichte sanctie, berisping. Vraag me wel af waarom volwassen professionals niet opbouwend met verschillen kunnen omgaan. Wellicht was dat juist de aanleiding ..

Of registreer je om te kunnen reageren.