Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Loopbaan

Nieuws 3141 bekeken

Online tool beschermt tegen werkstress

Dankzij de nieuwe online zelfinspectietool die de Inspectie SZW op 27 juni heeft gelanceerd, kunnen werkgevers checken of ze hun werknemers voldoende beschermen tegen werkstress.

Ruim een derde van werkgerelateerd verzuim komt door werkstress, zo heeft TNO berekend. Werkstress is het gevolg van hoge werkdruk, van agressie en geweld door klanten, cliënten of omstanders. Maar ook van ongewenst gedrag, zoals pesten, discrimineren of (seksueel) intimideren.

Inspecteur
Volgens de Arbowet zijn werkgevers verplicht om maatregelen te nemen tegen werkstress. De nieuwe zelfinspectietool Werkdruk en Ongewenst gedrag helpt daarbij. Met de tool kunnen werkgevers hun organisatie bekijken als een inspecteur en checken of ze aan de regels voldoen. Na gebruik van de tool heeft de werkgever een concrete lijst met actiepunten en aanvullende achtergrondinformatie.

De tool is geschikt voor computer, tablet en smartphone.

door:redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.