Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 560 bekeken laatste update:20 jan 2016

Gemeentelijke voorfinanciering voor GovUnited

De voorfinanciering voor de ict-samenwerking binnen GovUnited draait op geld van deelnemende gemeenten.

Dit zou goedkoper zijn dan een financiering voor de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), staat in een raadsvoorstel van de gemeente Steenwijkerland. "Het is voor de stichting GovUnited moeilijk om deze gelden te lenen", aldus het voorstel. "Hiervoor zijn garantstellingen van de deelnemende gemeenten noodzakelijk en er wordt een hoge rente gevraagd voor een eventueel aan te trekken geldlening."

GovUnited moest vorig jaar zelfstandig verder, was besloten door oprichter ICTU. De voorfinanciering voor het samenwerkingsverband moest oorspronkelijk van de BNG moeten komen. Kosten: vier miljoen euro. Maar dit is niet gelukt. Vandaar het financieren door de negentien deelnemende gemeenten. In het geval van Steenwijkerland wordt de inleg uit de algemene reserve gehaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.