Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Achtergrond 1626 bekeken laatste update:20 jan 2016

Den Haag heeft beste digitale loket

De gemeente Den Haag heeft het meest volwassen digitale loket

Dat blijkt uit de Benchmark Digitale Dienstverlening 2013 van Ernst en Young. Den Haag eindigde vorig jaar nog achter de gemeente Zoetermeer, die nu als tweede is geëindigd. De winnende gemeente krijgt vandaag een onderscheiding van het bureau, dat het onderzoek jaarlijks uitvoert.

Het onderzoek richt zich onder meer op de mate waarin de burger interactief producten kan afnemen bij de gemeente, de effectiviteit van de zoekmachine en hoe de gemeente omgaat met vragen via e-mail. Vooral de zoekmachine van Den Haag krijgt de handen op elkaar.

Dienstverlening ondernemers
"Uit ons onderzoek blijkt onder andere dat de digitale dienstverlening voor ondernemers erg achterblijft", stelt Ad Buckens van het bureau. "Daarnaast wil minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat in 2017 de dienstverlening van gemeenten aan burgers en ondernemers digitaal voor handen is. Ons onderzoek laat zien dat voor zowel  de burgerproducten als de ondernemersproducten er nog een lange weg te gaan is."

Of registreer je om te kunnen reageren.