Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 658 bekeken laatste update:20 jan 2016

Online informatie over toezicht kinderopvang

Sinds kort heeft KING een online hulpmiddel in de aanbieding om de kwaliteit van de kinderopvang te meten.

Het instrument biedt gemeenten toezichtindicatoren, laat het KwaliteitsInstituut Nederlandse Gemeenten (KING) weten. "Deze geven op hoofdlijnen weer hoe een gemeente presteert op de uitvoering van wettelijke medebewindstaken", staat op de website van het instituut.

"Deze informatie ondersteunt de gemeenteraad in het uitvoeren van haar toezichthoudende taak. Ook dient het instrument voor het afbouwen van de verticale toezichtlast. Doordat de gegevens openbaar beschikbaar zijn mag de toezichthouder deze niet nogmaals uitvragen bij de gemeente."

Waarstaatjegemeente?
De toezichtinformatie staat online op de website van Waarstaatjegemeente. Het gaat om een gratis hulpmiddel.

Bericht KING

Of registreer je om te kunnen reageren.