Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Achtergrond 1055 bekeken laatste update:20 jan 2016

VNG: Iedereen moet Suwi-net testen

De test voor het veilig gebruik van Suwi-net is gemeentebreed uit te voeren.

Onlangs vroeg de VNG aan gemeenten om de zelftest voor het veilig gebruik van Suwi-net in te vullen. Het gaat om een test die niet is beperkt tot gebruikers van het net bij de sociale dienst, waarover onduidelijkheid bestond.

"De test is ook bedoeld voor bijvoorbeeld gemeentelijke belastingdeurwaarders en de RMC-functie voor opsporen en tegengaan van voortijdig schoolverlaten", meldt de vereniging op haar website. Ook deze gebruikers moeten zich houden aan het normenkader van het Suwi-net. Door de zelftest krijgen ze inzicht of ze voldoen aan de zeven normen.

Suwi-net
Via Suwi-net kunnen overheden gegevens van burgers en bedrijven digitaal bij elkaar opvragen en naar elkaar versturen. Het net is vooral bedoeld voor UWV, SVB en de gemeentelijke sociale diensten, maar inmiddels maken ook veel andere overheidsorganisaties hiervan gebruik voor hun digitale gegevensverkeer.

Of registreer je om te kunnen reageren.