Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Achtergrond 1273 bekeken laatste update:20 jan 2016

Pas op! Verdachte e-mail adressen

Ook veel gemeentelijke e-mail adressen zijn gecompromitteerd, blijkt uit informatie die de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) heeft ontvangen van NCSC.

Een grote hoeveelheid e-mailadressen van organisaties in Nederland, ook van diverse gemeentelijke organisaties, is mogelijk gecompromitteerd oftewel verdacht. Bovendien zijn kwetsbaarheden aangetroffen bij onder andere gemeentelijke websites.

De IBD heeft gericht actie ondernomen voor de bij haar 'officieel' aangesloten gemeenten. De IBD raadt betrokken gemeenten dringend aan om hun medewerkers achter de getroffen e-mailadressen te adviseren om hun wachtwoord zo spoedig mogelijk te wijzigen op alle websites waar zij dit e-mailadres hebben gebruikt voor het aanmaken van een account.

Niet aangesloten gemeenten
Daarnaast zijn uiteraard ook de niet aangesloten gemeenten geïnformeerd. De IBD heeft deze gemeenten via de algemene contactpersonen tevens uitgenodigd om 'officieel' aan te sluiten bij de IBD. Zo kunnen zij in de toekomst ook de specifieke ondersteuning ontvangen op het vlak van incidentpreventie, -detectie en -coördinatie.

VNG

Of registreer je om te kunnen reageren.