Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 611 bekeken laatste update:20 jan 2016

Den Haag thuisbasis security NAVO

De Navo richt in Den Haag een ict-centrum in voor de beveiliging van ict, raketafweersystemen en bedreigingen via internet.

Het centrum wordt gevestigd in het pand van het NCIA (het NAVO communicatie- en informatieagentschap) dat al in Den Haag gevestigd is. Het ict-beveiligingscentrum moet binnen twee jaar volledig operationeel zijn en werk bieden aan vijftig tot honderd man.

Het gaat om de centralisatie van ict-beveiligingsidiensten die nu nog verspreid zijn over verschillende locaties.

Volgens de gemeente hangt de keuze voor de hofstad samen met het feit dat er al meerdere belangrijke internationale organisaties op het gebied van veiligheid gevestigd zijn. De regio Den Haag telt een aantal internationale instellingen en bedrijven die actief zijn in het veiligheidsdomein, zoals Europol, TNO, Siemens en Fox-IT. Zij werken samen aan veiligheidsoplossingen in The Hague Security Delta (HSD).

Volgens de gemeente Den Haag is het HSD één van de grootste veiligheidsclusters in Europa.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.