Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Achtergrond 947 bekeken laatste update:20 jan 2016

'Onderzoek nodig naar miljoenenstrop ict Almere'

Het overstappen naar een andere ict-leverancier heeft Almere al 5 miljoen euro gekost.

Daarom moet de gemeentelijke Rekenkamer van Almere onderzoeken hoe het mogelijk is dat dit gemeenschapsgeld verdampt, stelt de gemeenteraad.

De andere leverancier van computerapparatuur zou de gemeente jaarlijks juist een half miljoen euro moeten opleveren, meldt Omroep Flevoland. In plaats hebben allerlei technische problemen reeds 5 miljoen euro gekost en de verwachting is dat er nog eens 3,2 miljoen euro meer zal worden geleden.

Hoe heeft het project zo kunnen ontsporen? Die vraag moet worden onderzocht, stelt Leefbaar Almere. Het verzoek wordt door vele andere partijen gesteund. Een dergelijke geldverspilling moet in de toekomst worden voorkomen.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.