Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Achtergrond 1548 bekeken laatste update:20 jan 2016

Ambtenaar opent spam: megavirus

Door het openen van spam heeft een ambtenaar van Nissewaard circa 180.000 bestanden van de gemeente geïnfecteerd met een virus.

Het ging om een zip-bestand waarin een exe-bestand bleek te zitten, meldt een woordvoerder aan Security.nl. Het exe-bestand was het virus dat vervolgens 180.000 bestanden op de server van de medewerker infecteerde.

Medewerkers van de gemeente krijgen een waarschuwing als er spam in de mailbox van ambtenaren zit. Het advies is dit soort mail slechts te openen als het betrouwbaar lijkt en de afzender bekend is. Zo niet, dan krijgen medewerkers het advies om de e-mail te verwijderen. Dat is deze keer dus niet gebeurt.

Het is gelukt de infecties te verwijderen en de bestanden te herstellen.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.