Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 4418 bekeken laatste update:20 jan 2016

Rijksoverheid gaat appen

Informatie op maat. Daar moet de nieuwe app ‘Informatie Rijksoverheid’ aan bijdragen. De basisversie van de app is nu gratis te downloaden. Er worden nog testers gezocht en de app wordt verder ontwikkeld mede op basis van deze gebruikerservaringen.

De app is één van de initiatieven van de Rijksoverheid om informatie beter aan te laten sluiten op de informatiebehoefte van burgers. Het ministerie van Algemene Zaken (AZ) heeft de app ontwikkeld. Met de app blijven mensen eenvoudig op de hoogte van informatie van de Rijksoverheid.

Personaliseren & Privacy
Het is dezelfde informatie die gedeeld wordt als via de site van de Rijksoverheid, maar de gebruiker kan deze via de app verder personaliseren. Op Twitter zijn er al enkele bezorgde berichten te lezen over privacybescherming. Er is geen inlog via DigiD of andere authenticatie nodig, maar de kans is wel aanwezig dat een  telefoonnummer herleidbaar is.

Actuele informatie volgen
In de app kunnen 'te volgen' onderwerpen geselecteerd worden: van Koopwoning tot Pensioen. En van Basisonderwijs tot Verkeer en vervoer.De ontvanger krijgt vervolgens alleen berichten over ontwikkelingen binnen 'zijn' onderwerpen. Bijvoorbeeld over wetgeving die in werking treedt, voorzieningen die wijzigen. Of plannen van de regering. Zo hoeven gebruikers maar 1 keer aan te geven waarin ze geïnteresseerd zijn. Ze blijven vervolgens automatisch op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

De makers zoeken nog testers voor de app

Download voor Android

Download voor Apple

Foto

  • Rijksoverheid gaat appen

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.