Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 895 bekeken

Aanbesteding jeugdhulp moet over

Gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem moeten de aanbesteding jeugdhulp overnieuw doen.

Dat is de uitkomst van een kort geding dat een jeugdhulpinstelling had aangespannen, meldt Alphens.nl. De betreffende organisatie maakt bezwaar tegen de manier waarop de gemeenten de aanbesteding hebben georganiseerd.

Aansprakelijkheid
"De risicoverdeling tussen de gemeenten en de opdrachtnemer in de aanbesteding zijn onvoldoende evenwichtig geregeld", oordeelt de voorzieningenrechter. "De opdrachtnemer mag geen wachtlijsten laten ontstaan en draagt alle financiële risico's."

De rechter geeft aan dat de opdracht die de gemeenten hadden opgesteld, onduidelijk is voor wat betreft de aansprakelijkheid van de opdrachtnemer; deze gaat niet verder dan de bepalingen daarover in het Burgerlijk Wetboek.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.