Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 916 bekeken

Landelijke wifi voor gemeenteambtenaren

Gemeenteambtenaren moeten eind 2017 eenvoudig bij andere overheidsorganisaties het wifi-netwerk kunnen gebruiken.

Dat hebben de VNG en Stichting Govroam afgesproken. Via de dienst Govroam (government roaming) kunnen gemeenteambtenaren direct verbinding maken, zonder extra inlogprocedure, met de beveiligde wifi-netwerken van andere deelnemende overheidsorganisaties. Bijvoorbeeld als zij daar te gast zijn. Dat is onder meer handig voor gemeenten die intensief met elkaar samenwerken.

Andere overheden
Govroam werkt met een centrale authenticatieserver, waarop de wifi-netwerken van deelnemende gemeenten zijn aangesloten. Het aantal gemeenten dat met deze dienst werkt, neemt steeds meer toe. Govroam wordt ook gebruikt door andere overheidsorganisaties, zoals het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van OC&W, Rijkswaterstaat, Provincie en de Belastingdienst.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.