Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 1158 bekeken

Opnieuw financiële klap Amsterdam

Amsterdam heeft opnieuw een financiële tegenvaller van 2,56 miljoen euro te verwerken. De Rijksbelastingdienst stuitte bij controles in het verleden op meer fouten bij het heffen verschillende belastingen in de stadsdelen

De fouten in loonbelasting, omzetbelasting in de stadsdelen Oost en West en het gebruik van het wagenpark in stadsdeel Centrum waren al in 2012 bekend, maar zijn nu pas bekend gemaakt door het College, meldt Het Parool.

De totale naheffing van de Rijksbelastingdienst bedraagt 5,91 miljoen euro. Dat is aanmerkelijk hoger dan waar aanvankelijk van uit werd gegaan. Er was al een voorziening opgenomen van ruim 3 miljoen euro, maar daar komt nu 2,5 miljoen bij.

De gemeente heeft al langer te  kampen met financiële tegenvallers, lees ook>> Begrotingschaos kost gemeente € 55 miljoen

door redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.