Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 1896 bekeken

Oud-Statenleden: Fusie waterschap en provincie Zeeland

Drie Zeeuwse oud-Statenleden pleiten voor een fusie tussen provincie en het waterschap Scheldestromen. Efficiënter, minder kostbaar en overzichtelijker, volgens hen.

Volgens drie oud-Statenleden van D66, Groen Links en PvdA levert een fusie van de Provincie Zeeland en het Waterschap Scheldestromen enkel voordelen op. Het huidige bestuurlijke model is "ondoelmatig" en leidt het tot "bestuurlijke drukte". De drie weten zich gesteund door een onderzoek van de Universiteit van Tilburg waaruit blijkt dat een fusie ook nog eens circa 100 miljoen aan kostenbesparing zou opleveren.

De provincie heeft feitelijk nu toch al een toezichthoudende taak op het waterschap, waardoor het logisch is dat de provincie ook het bestuur op zich zou nemen. Eerder pleitte de Zeeuwse VVD ook al voor een dergelijke fusie.

(Via Omroep Zeeland)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.