Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 4136 bekeken

Ambtenaar afgeluisterd in conflict gemeenten

Een conflict tussen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren en een incassobureau heeft de wending van een spannende spionagezaak genomen. De Rijksrecherche luistert de ambtenaar af wat nu leidt tot een eis van werkstraf tegen de ambtenaar

De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren (BEL-Gemeenten) hebben een conflict met incassobureau 'Incasso Professionals B.V.' Zij beschuldigen nu ook een ambtenaar in deze kwestie. Hij zou in het conflict partij hebben gekozen voor het incassobureau en hen onder tafel stukken hebben doorgespeeld.  Dit meldt RTVNH

In de rechtzaak tegen het incassobureau duikt een foto op van een computerscherm. Hierop schakelen de gemeenten de Rijksrecherche in en wordt de man geschorst. De gemeenten doen aangifte. De telefonische contacten met de bestuurders van het incassobureau en de ambtenaar worden bekeken en de gesprekken worden opgenomen. De man maakt zichzelf daar bovenop verdacht door in een korte tijd  verschillende telefoonnummers te gebruiken en diverse prepaid telefoons aan te schaffen.

Het Openbaar Ministerie acht zijn schuld van het 'opzettelijk schenden van zijn geheimhoudingsplicht' voldoende bewezen en eist 80 uur werkstraf, met strafvermindering vanwege de impact van de hele affaire op zijn leven.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

(via RTVNH)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.